Osnivačka skupština URS 21. aprila

Osnivačka skupština URS na kojoj će se glasati da ovaj pokret preraste u jedinstvenu stranku biće održana 21. aprila u Kragujevcu, rekao je Veroljub Stevanović.

Izvor: B92

Petak, 12.04.2013.

07:09

Default images

"Imaćemo sednicu skupštine u Kragujevcu 21. aprila, a krajem maja u Beogradu ćemo na najširem mogućem skupu ove stvari verifikovati, I od tog trenutka imati jedinstvenu stranku", rekao je Stevanović, gradonačelnik Kragujevca, u pauzi sednice Predsedništva URS u Beogradu.

Prema njegovim rečima, Predsedništvo ovog pokreta jednoglasno je usvojilo novi statut i program, o kome će se izjašnjavati delegati na osnivačkoj skupštini.

Sednici Predsedništva prisustvuju predsednik URS i ministar finansija Mlađan Dinkić, potpredsednica Vlade Suzana Grubješić, ministar regionalnog razvoja Verica Kalanović, predsednik pokreta "Živim za Krajinu" Boško Ničić i drugi.

Osim donošenja programa i statuta, tema zasedanja je i predlog za donošenje Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine u pokrajinskom parlamentu.

"Nije nam jasno zašto se deklaracija predlaže i donosi u ovakvom trenutku. Autonomija treba da bude pitanje od koga će građani imati korist, a ne da političke stranke imaju korist, a građani da imaju štetu", rekao je portparol URS Marko Selaković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: