Dinkić će biti kriv za krah budžeta

Lider LDP Čedomir Jovanović kaže da će uskoro, kada se pokaže da je rebalans budžeta loš, Aleksandar Vučić i Ivica Dačić svu krivicu svaliti na Mlađana Dinkića.

Izvor: B92

Sreda, 19.09.2012.

15:09

Default images

"Naravno da će vladajuća koalicija izjaviti ljubav Dinkiću i izglasati njegov rebalans budžeta, a za dva meseca optužiće tog istog Dinkića da je odgovoran za produbljivanje ekonomske krize u zemlji", rekao je Jovanović novinarima u parlamentu u pauzi sednice na čijem dnevnom redu je rebalans državnog budžeta.

"I kao što danas Dinkić drži lekcije Duliću sa Zakonom o planiranju i izgradnji i kao što je juče držao lekcije Mirku Cvetkoviću, tako će njemu sutra držati lekcije Dačić i Vučić. Problem je što ovo nije pitanje njihovih međusobnih odnosa", rekao je on.

Jovanović je konstatovao da je to razlog što danas u Skupštini Srbije nema ni predsednika vlade Ivice Dačića ni potpredsednika vlade Aleksandra Vučića.

Jovanović je ocenio da će za dva meseca Vučić i Dačić držati političke lekcije Dinkiću baš kao što ministar finansija danas to radi u Skupštini Srbije.

"Ova vladajuća koalicija u kojoj je polovina prethodne vlasti je spremna da izglasa da je Zemlja ravna ploča", rekao je Jovanović kritikujući način na koji radi vlada Ivice Dačića.

Upitan da li se plaši da će Srbija bankrotirati, Jovanović je rekao da je bankrotstvo države opcija u svakom društvu koje više troši nego što stvara.

"Ukidanjem parafiskalnih nameta, podizanjem poreza na dodatu vrednost, smanjenjem komunalnih taksi, firmarina i svega što navode iz vladajuće koalicije nećemo odgovoriti na ključno pitanje šta je uzrok ekonomske propasti Srbije. Uzrok je pogrešna politika", zaključio je Jovanović.

Jovanović je ocenio da predložene ekonomske mere vladajuće koalicije neće odgovoriti na ključno pitanje "šta je uzrok ekonomske propasti Srbije".

"O tome ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić nije želeo i ne može da razgovara, o "tome da Dačić ne može da peva, pa ga nema u skupštini, a Vučić, potpredsednik vlade, s tim ne želi da se bavi, ali se bavi svim drugim", rekao je Jovanović.

"Zato sa velikom zabrinutošću posmatramo vreme koje je pred nama, jer će u njemu društvo još više patiti, a političari još više gubiti onaj preostali autoritet, koji imaju i bez koga ne mogu da vode državu", navodi lider LDP-a.

Poslanici LDP će, kako je naglasio, učestvovati u raspravi o rebalansu i predložiti amandmane na taj zakonski predlog.

"Danas se ne možemo pozivati na Miloševića i Koštunicu, a besmisleno je optuživati Tadića da je on za sve kriv, jer ta tri čoveka i da su htela nisu bila sposobna da sami urade ono što je Srbija sebi uradila", zaključio je lider LDP i ponovio da se moraju reformisati javne finansije i sprovesti celovita fiskalna reforma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: