SRS tužio Nikolića zbog diplome

SRS podnela krivičnu prijavu protiv predsednika Srbije Tomislava Nikolića i više NN lica, zbog sumnje u Nikolićevu fakultetsku diplomu, izjavio Nemanja Šarović.

Izvor: B92, Dnevnik

Petak, 31.08.2012.

11:51

Default images

Šarović je rekao da je krivična prijava podneta protiv NN lica sa Fakulteta za menadžment iz Sremskih Karlovaca, NN lica sa Fakulteta za ekonomiju i inženjerski menadžment iz Novog Sada, NN lica iz Pokrajinskog sekretarijata za obrazovanje iz Novog Sada i NN lica iz prosvetne inspekcije Ministarstva prosvete Republike Srbije, piše Dnevnik.

"Pokušali smo da utvrdimo kada je Nikolić studirao, jer nikom od nas, koji smo bili njegovi bliski saradnici od 2004. do 2008. nikada nije pomenuo da je studirao. Zahtevima za informacije od javnog značaja došli smo do tačnih datuma kada je Nikolić navodno polagao ispite", rekao je Šarović.

On je dodao da se ispostavilo se da je Nikolić "bio odličan student" i da je čitavu drugu godinu studija na Fakultetu za menadžment navodno položio za sedam, osam dana, saopštila je SRS.

Prema tvrdnjama Šarovića, najočigledniji dokaz da Nikolić nije polagao ispit, "već da je njegova diploma čist falsifikat" je činjenica da je 23. juna 2010. godine navodno položio ispite "Upravljanje finansijskim rizicima" i "Korporativne finansije", iako je u to vreme, kao član delegacije Srbije, boravio u Strazburu na zasedanju Parlamentarne skupštine Saveta Evrope.

Priču o diplomi aktuelnog predsednika Srbije pokrenula je, tokom predizborne kampanje, Aleksandra Jerkov iz LSV-a, koja je javno pozvala tadašnjeg kandidata za predsednika Srbije Tomislava Nikolića da javnosti pokaže i objasni kako je diplomirao, s obzirom na to da se podaci koje je imao LSV nisu slagali sa Nikolićevom Biografijom objavljenom na sajtu SNS.

SNS je tada pokazala javnosti diplome Tomsilava Nikolića, a protiv LSV i Aleksdandre Jerkov je podneta tužba. Međutim, mediji su se zatim bavili pitanjem kako je Nikolić mogao da položi toliko ispita za vreme dok je aktivno učestvovao u izbornoj kampanji i dok je bio zamenik predsednika SRS. "Blic" je, naime, došao do saznanja da je Nikolić drugu godinu studija dao za sami tri dana i da je za vreme dok je davao neke ispite zapravo bio na drugom mestu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

164 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: