Anidov demanti o susretu Rajnharta i Marjanovica – serija podmetnutih pozara

Izvor: B92

Četvrtak, 13.04.2000.

20:19

Default images
Portparol KFOR-a Filip Anido, demantovao je izvestaj skopske televizije A1 da je komandant KFOR-a general Klaus Rajnhart prilikom nedavnog susreta sa general-pukovnikom Vojske Jugoslavije Svetozarom Marjanovicem razgovarao o planiranom povratku jugoslovenskih granicara i policije na Kosovo, javlja iz Pristine za B2-92 Nikola Tomic. U ispravci izvestaja skopske televizije A1 portparol KFOR-a Filip Anido, istakao je da na sastanku Rajnharta i Svetozara Marjanovica 7. aprila na Kopaoniku nije bilo reci o povratku jugoslovenskih snaga bezbednosti na granice Kosova. "Generali su samo raspravljali o primeni vojnotehnickog sporazuma iz Kumanova i bezbednosnoj situaciji duz granice Kosova i ostatka Srbije", rekao je Anido i dodao da je sastanak bio "produktivan i profesionalan".

Policija UNMIK-a i KFOR-a zabelezili su u protekla tri dana osam slucajeva podmetanja pozara. U svakom od incidenata vlasnici objekata bili su pripadnici manjinskih zajednica. Poslednji slucaj dogodio se u sredu uvece u Vitini kraj Gnjilana, kada su nepoznate osobe izazvale eksploziju u blizini pravoslavne crkve. Materijalne stete nema, a svedoci tvrde da su videli dve osobe kako beze sa mesta dogadjaja, saopstio je KFOR. Policija Ujedinjenih nacija zabelezila je poslednjih dana spaljivanje po dve srpske kuce u Kosovu Polju i Orahovcu i jedne u Babinom Mostu, zatim dve romske kuce u Urosevcu i jedne u Mitrovici ciji je vlasnik nepoznat.

U velikom pozaru u sest kuca u Pristini, koji je izbio prosle noci, nije bilo povredjenih, ali je 12 osoba ostalo bez smestaja. Kfor je saopstio da je pozar u Pristini izbio slucajno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: