Gugl za vikend u Paraćinu

Internet pretraživač Gugl održaće u Paraćinu seminar na temu mapiranja turističkih potencijala Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 04.04.2012.

23:59

Default images

Zahvaljujući Paraćincu Aleksandru Jovanoviću (30), iz Turističke organizacije Paraćina, Gugl će u petak i subotu održati seminar u Paraćinu.

Aleksandar Jovanović više od dve godine crta mape za Gugl, a dolazak predstavnika Gugla u Srbiju dogovorio je prošle jeseni u Barseloni sa menadžerima ove kompanije. Tamo je bio na poziv Gugla sa crtačima mapa iz Evrope i sa Bliskog istoka.

"Svi polaznici seminara poneće laptopove i treba da znaju da koriste internet i bežičnu mrežu. Teorijska znanja koja dobiju odmah će na licu mesta pokušati da primene u praksi, tako da, kad se vrate u svoj grad, mogu da započnu veliko posao mapiranja svog kraja. Bićemo u kontaktu i pomoći ću im u svemu što bude bilo potrebno", kaže mladi Guglov instruktor Jovanović.

Aleksandar kaže da je mapiranje posao koji nikad ne može da se završi do kraja.

"Tu uvek ima nekih promena, ubacivanja i šminkanja. Ja sam za Gugl izmapirao Paraćin i celo Pomoravlje. Osim ovog kraja, Beograd, Vojvodina i pirotski kraj takođe su dobro predstavljeni. Nažalost, mapa Vrnjačke Banje vrlo je oskudna, iako je ona turistički centar. Njihovi predstavnici čak i ne učestvuju na seminaru", priča Jovanović.

Aleksandar je pre oko mesec dana sertifikovan kao jedan od trojice predstavnika Gugla za aplikaciju „map mejker" za Srbiju. Druga dvojica su Nemanja Bračko iz Stare Pazove i Jovica Kričković iz Novog Sada. Sva trojica biće predavači na seminaru, zajedno sa Bojanom Đinćurom, instruktorom Gugla za Crnu Goru, Srđanom Vidakovićem i Željkom Zdravkovićem.

Organizator ovog jedinstvenog događaja je Turistička organizacija opštine Paraćin, u saradnji sa Turističkom organizacijom Srbije. Najavljen je dolazak oko sedamdeset polaznika iz velikog broja srpskih gradova i opština.

Aleksandar Draganović, direktor TO, objašnjava za "Pres" da je zainteresovanost polaznika za seminar velika. "Dolazak je najavila većina turističkih organizacija iz zapadne Srbije, Vojvodine, Beograda, istočne Srbije, Dunavske regije... Biće tu i predstavnici planinarskih društava. Kako je mapiranje Paraćina pri kraju zahvaljujući našem talentovanom Aleksandru Jovanoviću, naša ideja je da se cela Srbija izmapira. To će biti od velikog značaja za razvoj srpskog turizma jer će onda svaki turista koji ima pametni mobilni telefon moći da vidi gde mu je najbliže prenoćište ili koji spomenik kulture može usput da obiđe", ističe Draganović.

Seminar će zvanično biti otvoren u petak u hotelu „Petrus". Programom je predviđeno da odmah nakon svečanog otvaranja „naš čovek", predstavnik Gugla u Cirihu Vladimir Filipović, uradi prezentaciju Guglovih proizvoda. Prema rečima Darka Radojkovića iz informativnog centra Turističke organizacije, u subotu će biti organizovana i konferencija putem video-linka sa centralom Gugla u Kaliforniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: