MILOSEVICEV NOVAC PRONADJEN U GRCKOJ I NA KIPRU?

Izvor: B92

Sreda, 27.02.2002.

19:00

Default images
Grcki organi gonjenja "desifrovali su nazive bankarskih racuna porodice Milosevic u Grckoj i na Kipru", na kojima je "prljavi novac od sverca i drugih zlocinackih aktivnosti", pise u sredu atinski tabloid "Avrijani".

List tvrdi da su pri ulaganju novca u banke i u upravljanju "neopisivom Milosevicevom imovinom" saradjivali "jedan poznati krupan grcki privrednik" i "jedan politicki faktor Kipra". Tabloid, medjutim, ne navodi njihova imena.

Grcki privrednik ce "narednih dana" biti optuzen za pranje novca, prevaru i "trgovinu oruzjem u Jugoslaviji u vreme sankcija", tvrdi "Avrijani" u tekstu pod naslovom "U Grckoj nadjeno ono sto je Milosevic pokrao".

Pozivajuci se na "dobro obavesteni izvor", list pise da je "veliki deo Miloseviceve imovine 'opran' na grckoj i kiparskoj berzi i zatim upucen u niz of-sor kompanija koje kontrolisu porodica bivseg predsednika i ljudi u koje on ima poverenja".

To je navodno otkriveno, jer su "kiparske vlasti pod jakim pritiskom Amerikanaca bile prinudjene da predaju niz podataka o prometu preko bankarskih racuna kompanija za koje se sumnjalo da pripadaju Milosevicu".

Saradjujuci sa Medjunarodnim krivicnim sudom za bivsu Jugoslaviju, Vlada Grcke je prosle nedelje poslala u Hag dokumenta o prometu preko racuna u grckim bankama, za koje glavni tuzilac Karla del Ponte pretpostavlja da su povezani sa Milosevicem i njemu bliskim osobama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: