Biće još osumnjičenih zbog vakcina

Istraga zbog nezakonitog postupanja prilikom nabavke vakcina protiv „svinjskog gripa” se nastavlja, kaže ministarka pravde Snežana Malović.

Izvor: B92

Petak, 11.11.2011.

22:34

Default images

To što je istraga pokrenuta protiv tri osobe ne znači da su istražni organi završili posao i da je spisak osumnjičenih okončan, kaže u intervjuu za „Politiku” Snežana Malović, ministarka pravde i koordinatorka državnih organa u borbi protiv korupcije i poručuje da će, ukoliko bude dokaza, istraga biti proširena i na druge okolnosti.

Kako komentarišete otkrivanje novih činjenica u vezi sa nezakonitim poslovima prilikom nabavke vakcina protiv „svinjskog gripa”, odnosno da je „Jugohemija”, koja uopšte nije bila u tom poslu, dva meseca pre raspisivanja tendera, preko valjevske firme „Detap” rezervisala vakcine?

Obelodanjivanje ovakvih informacija ne znači da istražni organi za njih nisu znali i ranije. Tačnije, i to je bio predmet ispitivanja tokom pretkrivičnog postupka. Istražni organi i dalje proveravaju sve navode koji izazivaju sumnju da je počinjeno krivično delo i ukoliko bude dokaza, sigurna sam da će istraga biti proširena i na te okolnosti. To što je istraga pokrenuta protiv tri osobe ne znači da su istražni organi završili posao i da je spisak osumnjičenih okončan. Pokretanje postupka je u nadležnosti pravosudnih organa, a tužilaštvo i sud postupaju isključivo na osnovu prikupljenih dokaza. Moja uloga kao koordinatora vlade je da obezbedim efikasnu saradnju državnih organa u rasvetljavanju i procesuiranju krivičnih dela korupcije.

Ceo intervju možete pročitati ovde

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: