Petkom kod Palme na savet

Gradonačelniku Jagodine Draganu Markoviću Palmi i njegovim saradnicima danas se za pomoć obratilo oko 1.500 građana.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2011.

20:25

Default images

Zavisno od težine socijalnog slučaja i broja maloletne dece u porodici, oni su iz budžeta grada, a preko Komisije za socijalna pitanja, dobili od 2.000 do 5.000 dinara.

Gradski funkcioneri građane primaju svakog poslednjeg petka u mesecu, a najviše građana pomoć zatražilo zbog socijalnih problema, bolesti i starosti. Pomoć tražili samohrane majke, roditelji sa velikim brojem maloletne dece, nezaposleni.

Bilo je i građana koji su došli po neki savet ili da im se reše komunalni i infrastrukturni problemi u mestu gde žive, rekao je zamenik gradonačelnika Petar Petrović i naveo da je sve više građana iz drugih opština koji dolaze i traže pomoć u Jagodini, jer to ne rade funkcioneri u njihovim opštinama.

Stari i bolesni, koji su nekako došli, a imali su problem da se vrate kući, vraćeni su službenim automobilima Gradske skupštine, kazao je Petrović.

U parku isprede zgrade Gradske skupštine građani su počeli da se skupljaju oko četiri sata jutros, rekli su iz skupštinskog obezbeđenja.

Dežurala je Služba hitne pomoći, a sve je snimala i ekipa nemačke televizije ARD.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: