Deo putara nastavlja protest

Radnici Preduzeća za puteve "Vranje" iz "Nibens grupe" nastavili su danas protest u pogonu Mehanizacije zahtevajući isplatu svih zarada.

Izvor: B92

Petak, 12.08.2011.

11:47

Default images

Zamenik predsednika Samostalnog sindikata PZP "Vranje" Zoran Nikolić kaže da su radnicima tog preduzeća i ostalih putarskih firmi iz "Nibens grupe" u četvrtak uplaćene plate za mart i polovinu aprila, ali da su odlučili da nastave protest.

Nikolić je kazao da se ispred ulaza u pogon Mehanizacije, gde protestuju radnici PZP "Vranje", nalazi policija.

Protest radnika PZP "Vranje", koje posluje u sastavu "Nibens grupe", počeo je u utorak 9. avgusta kada su tri sata blokirali Koridor 10 kod Vranja, a od srede je nastavljen u krugu preduzeća, jer policija nije dozvolila izlazak mehanizacije iz kruga pogona.

U sastavu "Nibens grupe" su preduzeća za puteve "Beograd", "Niš","Kragujevac", "Vranje" i "Vojvodina put-Bačka put" iz Novog Sada.

Putari iz Beograda, Niša, Vranja i Novog Sada i u četvrtak su protestovali iza fabričkih kapija, dok su putari iz Kragujevca prekinuli protest jer su dobili sve zarade.

Prema najavama Samostalnog sindikata putara Srbije, predstavnici preduzeća za puteve u sastavu "Nibensa" trebalo bi danas da odluče na koji način će nastaviti proteste zbog neisplaćenih zarade.

Računi preduzeća iz "Nibens grupe" blokirani su zbog dugova od oko 180 miliona evra, a većina radnika od marta nije dobila plate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: