Finansije Cvetkoviću, 21 član Vlade

Vlada objavila plan rekonstrukcije po kom će imati 21 člana i 17 ministarstava. Plan u ponedeljak stiže u Skupštinu. Premijer Cvetković vodiće resor finansija.

Izvor: B92

Nedelja, 06.03.2011.

19:49

Default images

Premijer Mirko Cvetković rekao je u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92 da će prema planu rekonstrukcije, on preuzeti vođenje Ministarstva finansija.

On je najavio i da će biti "novih lica". Vlada će Skupštini u ponedeljak uputiti Predlog zakona o ministrarstvima i Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o Vladi, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Vlada je u nedelju uveče saopštila da će prema predlogu rekonstrukcije, Vlada Srbije imati 17 ministarstava:

1) Ministarstvo spoljnih poslova;

2) Ministarstvo odbrane;

3) Ministarstvo unutrašnjih poslova; 4) Ministarstvo finansija;

5) Ministarstvo pravde;

6) Ministarstvo poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede;

7) Ministarsvo ekonomije i regionalnog razvoja;

8) Ministarstvo za infrastrukturu i energetiku;

9) Ministarstvo za državnu upravu, lokalnu samoupravu i ljudska i manjinska prava;

10) Ministarstvo prosvete i nauke;

11) Ministarstvo omladine i sporta;

12) Ministarstvo zdravlja;

13) Ministarstvo rada i socijalne politike;

14) Ministarstvo životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja;

15) Ministarstvo kulture, informisanja i informacionog društva;

16) Ministarstvo za Kosovo i Metohiju;

17) Ministarstvo vere i dijaspore. Iz spiska novih ministarstava koje je Vlada Srbije saopštila proističe da će biti ukinuto sedam ministarstava.

O imenima se još pregovara

Spisak ministara u nedelju uveče još nije bio objavljen, a prema nezvaničnim saznanjima, neka od "otvorenih" pitanja bila su ko će biti potpredsednik Vlade iz G17 plus, kao i ko će voditi resor poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.
(FoNet, arhiva)
Ponešto se, ipak, zna - osim što Diana Dragutinović neće više biti ministarka finansija, zna se i ko neće biti ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Premijer Srbije Mirko Cvetković potvrdio je u emisiji "Utisak nedelje" na TV B92 da “spojena” Ministarstva poljoprivrede i Ministarstva trgovine neće voditi Slobodan Milosavljević. Cvetković, ipak, nije želeo da potvrdi da Saša Dragin ostaje ministar. On je, međutim, naveo da se čak i tokom trajanja emisije (oko 21:30, nedelja uveče) još uvek pregovara oko pojedinih personalnih rešenja.

Konačan dogovor o ministarstvima trebalo bi da bude formalizovan u parlamentu, usvajanjem Predloga zakona o ministarstvima i izmena i dopuna Zakona o Vladi. Ta dva akta će se, kako je saopšteno iz Vlade Srbije, u skupštinskoj proceduri naći u ponedeljak, jer 8. marta ističe zakonski rok od 15 dana u kom premijer Cvetković treba da predloži ministre umesto troje ministara iz redova G17 plus koji su podneli ostavke. Predsednica Skupštine Slavica Đukić-Dejanović izjavila je da rasprava o rekonstrukciji može da počne čim u parlament stignu predložene izmene Zakona o Vladi, kao i da procedura u Skupštini može da se završi do idućeg ponedeljka.

Inače, u sklopu rekonstrukcije mora biti usvojen i rebalans budžeta za 2011. godinu, kako bi se uskladio sa novom strukturom Vlade Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

105 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: