Prijava zbog utaje poreza

Poreska policija podnela je prijavu protiv vlasnika preduzeća "Dragnić tim" R.D. zbog sumnje da je utajio porez i oštetio državu za više od 28 miliona dinara.

Izvor: B92

Četvrtak, 14.01.2010.

15:24

Default images

U saopštenju se navodi da je R.D., u nameri da izbegne plaćanje poreza, u novembru i decembru 2008. godine, pribavio i evidentirao u poslovnim knjigama preduzeća lažne ulazne račune ukupne vrednosti 47,339 miliona dinara.

U tim računima iskazao je PDV-om sa pravom na odbitak u iznosu od 7,221 miliona dinara, koji je neosnovano koristio kao prethodno plaćeni porez, za umanjenje svoje PDV obaveze.

Istovremeno, kako je saopšteno, na manjak robe utvrđen popisom, nije obračunao i uplatio PDV u iznosu od 3,643 miliona dinara, kao ni poreze i doprinose na zarade u iznosu od 14.627.655 dinara.

R.D. je sa tekućeg računa preduzeća podigao gotovinu u iznosu od 4,859 miliona dinara, na ime lažnog otkupa žive stoke i novac prisvojio za sopstvene potrebe, a da nije obračunao i platio poreze i doprinose na zarade u iznosu od 3,313 miliona dinara.

Poreska uprava ističe da je R.D. na taj način budžet Republike Srbije oštetio za 28,805 miliona dinara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: