3,5 miliona dece na pragu gladi

Postoji rizik da će u SAD oko 3,5 miliona dece, mlađe od pet godina, gladovati zbog siromaštva, procenila je američka organizacija za borbu protiv gladi.

Izvor: B92

Petak, 08.05.2009.

08:37

Default images

Podaci pokazuju da bi oko 17 odsto dece moglo steći mentalne ili poremećaje razvoja zbog neuhranjenosti ili ishrane lošeg kvaliteta. Neprofitno udruženje "Fiding Amerika" zasniva istraživanje na podacima Ministarstva poljoprivrede za period od 2005. do 2007. godine.

Studija pokazuje i da opasnost gladovanja ugrožava više od 20 odsto petogodišnjaka u 11 saveznih država. Najgore stanje je, kako se navodi, u Luizijani, a zatim slede Severna Karolina, Ohajo, Kentaki, Teksas, Kanzas, Južna Karolina, Tenesi, Ajdaho i Arkanzas.

Prema podacima ministarstva poljoprivrede, 11 odsto stanovnika tih država nije ni pre ekonomske krize, koja je izbila krajem prošle godine, imalo dovoljno hrane za zdrav i aktivan život.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: