Ponedeljak, 16.03.2009.

01:11

Venecuela protiv superheroja

Dvojica pristalica Uga Čavesa planiraju da puste u prodaju dečje lutke, sa likovima istorijskih ličnosti, poput Simona Bolivara i Franciska de Mirande.

Izvor: B92

Default images

Umesto sa figuricama akcionih super heroja, Betmena i Supermena, dečaci i devojčice u Venecueli će se igrati sa figuricama istorijskih ličnosti poput Antonia Hose de Sukrea, Pedra Kameja, Simona Bolivara i drugih.

Predsednik Venecuele Ugo Čaves je javno protiv, kako ih on naziva, "imperijalističkih super heroja" i često se obraća roditeljima govoreći da se njihova dece trebaju igrati sa lutkama vencuelanskih heroja.

"To je borba protiv Supermena, Betmena i Robina! Protiv svih otrova koji truju naše umove i teraju nas da se divimo imeriji još dok smo deca. Fantom i Tarzan sa majmunima su znaci imeprijalizma!"

Upravo je to bio povod Angelu Pari i njegovoj ćerki da naprave figurice istorijskih ličnosti pod nazivom "Venecuelanski heroji".

Dvoje socijalista, kako sebe nazivaju, kažu da će im biti potrebna finansijska podrška vlasti i Čavesa, kako bi mogli da lansiraju figurice 20 akcionih heroja.

"Želimo da širimo vrednosti naše zemlje i našeg nacionalnog identiteta. Mi ne očekujemo da deca zaborave Betmena i da se igraju samo sa Mirandom, Bolivarom ili Sukrom. Mislimo da obe ove stvari mogu da idu zajedno."

Linija igrački bi uključila brojne južno- američke heroje koji su se borili za samostalnost latinskih kolonija, kao i bitne generale i druge poznate ličnosti. Autori projekta kažu, da pošto očekuju državu da im pomogne, svoje lutke ne bi naplaćivali već bi ih delili širom zemlje ali i okolnim državama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

22 h

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: