"Haradinaj se vraća u politiku"

Marko Jakšić najnovije izjave Ramuša Haradinaja vidi kao prve korake u politici nakon oslobađajuće presude Haškog tribunala.

Izvor: B92

Utorak, 08.04.2008.

07:18

Default images

"Mislim da je jedna sramna odluka iz Haga jednostavno dovela dotle da čovek koji je napisao knjigu o tome kako je ubijao Srbe se nađe na slobodi i ponaša kao političar koji, otprilike, treba da deli sudbinu Srbima na prostoru Kosova i Metohije", rekao je lider Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova za B92.

Jakšić, međutim, kaže da ne vidi bitnu razliku između Haradinaja i kosovskog premijera Hašima Tačija, osim što su jedan drugom politički oponenti.

"Svi su oni ponikli, da tako kažem, iz istog legla, mislim da neke razlike nema. Oni će se faktički boriti između sebe za vlast. Što se tiče našeg opstanka ovde, on ne zavisi mnogo ni od jednog ni od drugog, nego pre svega zavisi od Beograda", rekao je Jakšić.

Bivši komandant OVK Ramuš Haradinaj na Kosovo se vratio u petak, dan pošto ga je Haški tribunal oslobodio optužbi za ratne zločine, a takva presuda naišla je na brojne oštre kritike u Beogradu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: