Društvo 0

30.04.2024.

11:14

Srbi i Bošnjaci ujedinjeni u Novom Pazaru VIDEO

Novi Pazar je grad čije najveće bogatstvo jeste multietičnost i multikulturalnost.

Izvor: B92.net/TV Prva

Srbi i Bošnjaci ujedinjeni u Novom Pazaru VIDEO
Printscreen/TV Prva

Podeli:

Pravoslavna Omladina Raške oblasti i Put Sredine su dve organizacije, jedna koja okuplja Srbe, druga koja okuplja Bošnjake, i oni često imaju zajedničke akcije. Jedna od takvih je bila poslednjih dana, oni su želeli da pomognu brojnim porodicama u ovom kraju koje su teškog materijalnog stanja.

"U toku je treća nedelja humanitarne vaškršnje akcije u našoj organizaciji. Sami cilj akcije jeste da skupimo neka novčana sredstva i namirnice. Novčana sredstva od kojih ćemo kupiti osnovne živote, namirnice, prehrambene, hemiju, stvari za ličnu higijenu porodicama slabijeg imovinskog stanja u našem gradu i okolnim selima", rekao je Mihailo Mijailović, iz Pravoslavne omladine Raške oblasti.

"Pozvali smo prijatelje iz organizacije Put Sredine sa kojim ne sarađujemo prvi put, već smo imali saradnju. Na naš predlog dali su nam nekih deset porodica iz njihove baze podataka, deset bošnjačkih porodica koje bismo mi takođe pomogli u ovoj organizaciji.", rekao je Mijailović.

"Ovde se dele humanitarni paketi od organizacije Put Sredine, ne gledajući na etničku pripadnost, na versku pripadnost, jer i kako kaže naš poslanik Muhamed Salah, najbolji ljudi su oni koji koriste najviše drugim ljudima. Tako da trudimo se da budemo od koristi svim ljudima bez obzira na njihovu etničku i nacionalnu pripadnost", rekao je Samir Plojović, iz humanitarne organizacije "Put sredine".

Kako je naveo Plojović, reč je o podeli humanitarnih paketa, zaista i vrednih paketa od momaka iz Novog Pazara koji su ih zvali da i ovoga puta sarađuju.

"I tako smo željeli da na ovaj način podstaknemo i promovišemo suživot Srba i Bošnjaka u našem gradu i tu multikulturalnost koju naš grad gaji već godinama", dodao je Mijailović.

Još informacija iz Novog Pazara pogledajte u video-prilogu TV Prve:

Izvor: prva

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: