“Srpska lista” u Novom Pazaru

Radikali, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i SPS nastupiće zajedno na lokalinim izborima u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2008.

14:15

Default images

Milan Veselinović (SRS), Goran Sarić (DSS), Vujica Tiosavljević (NS) i Konstantin Jovanović (SPS) rekli su na konferenciji za novinare da će ta koalicija u Novom Pazaru nositi ime "Jedinstvena srpska lista SRS-DSS-NS-SPS".

Predstavnici četiri partije izjavili su da je koalicioni ugovor potpisan s namerom da Srbi, koji su u Novom Pazaru manjina stanovništva, u budućoj opštinskoj skupštini dobili legitimne predstavnike.

"Imajući u vidu da bi se glasovi Srba mogli rasuti na više partija i mogućnosti da zbog cenzusa od pet odsto nijedna stranka ne uđe u lokalni parlament, formirali smo koaliciju sa ciljem da osvojimo što više glasova Srba na ovom području", izjavio je predsednik odbora SRS Milan Veselinović.

Ta koalicija očekuje da na lokalnim izborima u Novom Pazaru osvoji od četiri do 12 odborničkih kandidata i bude "faktor bez kog neće moći da se donose odluke".

Na pitanje o raspodeli mandata unutar koalicije, predstavnici četiri partije odgovorili su da su "svi zadovoljni", kao i da je sporazumom predupređeno svako deljenje budućeg odborničkog kluba po partijskoj liniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: