Sahranjen predsednik RS Milan Jelić

Predsednik Republike Srpske Milan Jelić sahranjen je danas uz najviše državne počasti na groblju u Modriči.

Izvor: B92, Beta

Sreda, 03.10.2007.

15:53

Default images

Verski obred služili su mitropolit dabrobosanski Nikolaj i episkopi zvorničko-tuzlanski Vasilije, zahumsko-hercegovački Grigorije i bihaćko-petrovački Hrizostom. Sahrani predsednika RS prisustvovali su njegova supruga Milica Jelić i sin Petar, rodbina, prijatelji i oko 50.000 građana iz cele RS.

Od predsednika RS oprostili su se i premijer Milorad Dodik i ministri RS, predsednik parlamenta RS Igor Radojičić, srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić.

Sahrani su prisustvovali i predsednik i premijer Srbije, Boris Tadić i Vojislav Koštunica, delegacija Vlade Srbije, visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajčak, predstavnici diplomatskog kora i međunarodnih organizacija u BiH, predsednik Federacije BiH Borjana Krišto, zvaničnici BiH, predstavnici političkih stranaka iz RS i Federacije, kao i predstavnici nevladinog sektora i sportskih organizacija iz RS i BiH. Oproštajne govore nad odrom predsednika RS održali su predsedavajući Saveta ministara BiH Nikola Špirić, srpski član Predsedništva BiH Nebojša Radmanović i premijer RS Milorad Dodik.

Predsednik RS Milan Jelić preminuo je 30. septembra u 52. godini od posledica srčanog udara.

Funkciju predsednika obavljao je godinu dana, a odlukom Narodne skupštine RS određene predsedničke funkcije do izbora novog predsednika obavljaće predsednik entitetskog parlamenta Igor Radojičić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: