Džuda: Odlaganje rešenja za Kosovo

Stručnjak za Balkan Tim Džuda kaže da je pitanje vremena kada će diplomate priznati da rešenje za Kosovo treba odložiti.

Izvor: B92

Nedelja, 27.05.2007.

12:36

Default images

Džuda smatra da na takav zaključak ukazuju neuspeh u nedavnim razgovorima državne sekretarke SAD Kondolize Rajs s ruskim funkcionerima u Moskvi i samit Rusije i Evropske unije u Samari.

U članku na Internet-sajtu BIRN, Džuda navodi da se neki još nadaju da bi na junskom samitu G8 mogao biti postignut dogovor o Kosovu. "Međutim, slične nade su postojale pre puta Kondoliza Rajs u Moskvu i pre neuspešnog samita EU-Rusija u Samari", podsetio je Džuda.

On smatra da je Rusija dovela sebe u poziciju u kojoj bi bilo šta što otvara vrata nezavisnosti Kosova bilo poniženje za Moskvu i da zbog toga izgleda da ona nema drugog izbora nego da nastavi da blokira takvo rešenje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: