Subota, 22.07.2023.

12:55

"5.000"; Likvidiran veliki broj stranih plaćenika u Lavovu

U raketnom udaru koji su ruske snage izvele na području Akademije kopnene vojske Ukrajine u Lavovu likvidiran je veliki broj poljskih i nemačkih plaćenika.

Izvor: Sputnjik

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Ovo je saopštilo rusko Ministarstvo odbrane.

Napad je izveden 6. jula visoko preciznim naoružanjem sa mora.

Ministarstvo je navelo i da od početka specijalne vojne operacije ukupno likvidirano 4.990 stranih plaćenika, dok je još 4.910 plaćenika pobeglo područja gde se vode borbe i napustilo Ukrajinu.

Oružane snage Rusije nastaviće ciljano da likvidira strane plaćenike u Ukrajini.

Rusko Ministarstvo saopštilo je i da je u donjeckom pravcu uspešno odbijeno 14 napada protivnika i da je u poslednja 24 sata likvidirano više od 280 ukrajinskih vojnika.

Na istom području je uništena i značajna količina vojne tehnike, a uništena su i dva kampa stranih plaćenika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Putin pobesneo; "Kazna je zaslužena"

Ruski predsednik Vladimir Putin besan je zbog napada dronom na vojni aerodrom u kome su pogođena dva napredna borbena aviona Su-57, rekao je portparol ukrajinske obaveštajne službe.

8:28

13.6.2024.

1 d

Svet

Orban je kažnjen, i to žestoko

Najviši sud Evropske unije doneo je odluku da Mađarska mora da plati kaznu od 200 miliona evra zbog nepoštovanja politike migracija i azila, javlja Dojče vele.

10:55

13.6.2024.

1 d

Podeli: