Vučić: Prihvatio sam poziv bin Zajeda FOTO

Vučić prihvatio poziv šeika Muhameda bin Zajeda, predsednika UAE, da učestvuje na Konferenciji UN o klimatskim promenama u Dubaiju.

Izvor: B92, Tanjug

Petak, 09.06.2023.

12:23

Vučić: Prihvatio sam poziv bin Zajeda FOTO
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIÆ/bs

Taj poziv je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću uručio ambasador UAE u Beogradu Mubarak al Daheri.

"Sa zadovoljstvom sam prihvatio poziv velikog prijatelja naše zemlje šeika Mohameda bin Zajeda da učestvujem na @cop28uaeofficial. Činjenica da je UAE ovogodišnji domaćin ovog prestižnog dogadjaja koji će okupiti svetske lidere, predstavlja još jednu potvrdu ogromnog ugleda i sve većeg uticaja UAE u svetu", napisao je predsednik Srbije na Instagramu.

Vučić je naveo da je sa ambasadorom Al Daherijem koji mi je uručio poziv, razgovarao i o drugim pitanjima od značaja za dalji razvoj bilateralnih i ekonomskih odnosa naše dve prijateljske zemlje.

Konferencija UN o klimatskim promenama (COP28) biće održana od 30. novembra do 12. decembra ove godine u Dubai Ekspo sitiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: