KOSTUNICA: BEOGRAD CVRSTO DRZI KLJUC MIRA NA BALKANU

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.02.2001.

23:11

Default images
Savezna Republika Jugoslavija je u danasnjim okolnostima kljuc mira i stabilnosti na Balkanu, a nove demokratske vlasti u Beogradu cvrsto drze taj kljuc u svojim rukama, izjavio je u ponedeljak u Bratislavi predsednik Vojislav Kostunica. Kako prenosi Tanjug, predsednik Slovacke Rudolf Suster je, na zajednickoj konferenciji za novinare sa jugoslovenskim prredsednikom koji je boravio u zvanicnoj poseti Slovackoj, rekao povodom situacije na jugu Srbije da njegova zemlja osudjuje terorizam uopste, a isto tako i albanski terorizam. Suster je dodao da je Slovacka za puno postovanje i dosledno sprovodjenje Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti UN o Kosovu.

U okviru posete, ministri inostranih poslova SR i SRJ Eduard Kukan i Goran Svilanovic u ponedeljak potpisali jedan ugovor i dva sporazuma izmedju dveju zemalja. Sefovi diplomatija SR i SRJ su na svecanom ceremonijalu, kojem su prisustvovali predsednici Suster i Kostunica i clanovi jugoslovenske i slovacke drzavne delegacije, potpisali ugovor izmedju Slovacke i Jugoslavije o izbegavanju dvostrukog operezivanja, kao i medjuvladine sporazume o ukidanju viza nosiocima diplomatskih i sluzbenih pasosa i sporazum o naucno-tehnickoj saradnji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: