Brnabić u poseti Francuskoj FOTO

Premijerka Srbije Ana Brnabić boraviće danas u Parizu, gde će se sastati sa predsednikom Vlade Francuske Žanom Kasteksom.

Izvor: B92

Petak, 11.02.2022.

07:05

Brnabić u poseti Francuskoj FOTO
Foto: Instagram/anabrnabic

Brnabić će se tokom posete sastati sa guvernerom Centralne evropske banke Karlom Montičelijem, a planiran je i sastanak sa državnim sekretarom za spoljnu trgovinu Frankom Risterom.

Premijerka će imati i radni doručak sa francuskim kompanijama, u organizaciji Senata i Medef internešenela. "Jutros sam u Senatu Republike Francuske imala zadovoljstvo da razgovaram sa predstavnicima francuskih kompanija o novim investicijama i napretku tehnološke saradnje. Zahvalna sam na ovoj prilici i Srbija se raduje jačanju partnerstva sa Francuskom", navela je Brnabić u opisu fotografije objavljene na oficijelnom Instagram nalogu.

Odnosi između Srbije i Francuske odlični i sve bolji

FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEDJA VUCKOVIC/ bg
Brnabićeva je istakla da su odnosi između Srbije i Francuske odlični i sve bolji, a da su dve stvari u tom smislu bile ključne: jedna je istorijska poseta predsednika Emanuela Makrona Beogradu, a druga dve velike francuske investicije.

"Jedna je koncesija za međunarodni aerodrom 'Nikola Tesla' koji je dobila francuska kompanija Vensi, a druga veliko javno-privatno partnerstvo sa francusko-japanskim konzorcijumom za rešavanje jednog od najvećih ekoloških problema, ne samo Srbije već i Evrope, a to je deponija Vinča", rekla je Brnabićeva.
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEDJA VUCKOVIC/ bg
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKE SRBIJE/ PEDJA VUCKOVIC/ bg

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: