Ponedeljak, 12.06.2006.

11:58

Prijava zbog radioaktivnog gvožđa

Inspekcija za zaštitu životne sredine podnela krivičnu prijavu zbog slučaja s radioaktivnim gvožđem.

Izvor: Beta

Default images

Prijava je podneta protiv direktora Instituta za tehnologiju nuklearnih i drugih mineralnih sirovina Siniše Miloševića, zbog slučaja kontaminiranog otpadnog gvožđa iz vagona vraćenih iz Makedonije.

U saopštenju Uprave za zaštitu životne sredine navodi se da je prijava podneta zbog nepreduzimanja mera zaštite životne sredine, odnosno neobezbeđivanja fizičke zaštite opreme i prostora u Hidrometalurškom postrojenju u Grabovnici kod Knjaževca. Dodaje se da su inspektori i stručnjaci Instituta za nuklearne nauke Vinča 8. juna izvršili pregled tog postrojenja radi utvrđivanja porekla kontaminiranog gvožđa.

"Inspekcija za zaštitu životne sredine pri Ministarstvu nauke i zaštite životne sredine obavestila je i druge nadležne, Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo unutrašnjih poslova, radi preduzimanja mera iz njihove nadležnosti", navodi se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Orban otkrio plan NATO-a: Sprema se preokret?

NATO, u okviru svoje misije u Ukrajini, želi da stvori vojne baze u Poljskoj, Rumuniji i Slovačkoj radi koordinacije isporuke oružja Kijevu, rekao je mađarski premijer Viktor Orban za Radio Košut.

8:40

14.6.2024.

1 d

Podeli: