Branko Ružić za B92.net: Odziv studenata na vakcinaciju nije katastrofalno mali

Ministar prosvete Branko Ružić rekao je za B92.net da ne smatra da je odziv studenata na vakcinaciju katastrofalno mali ili alarmantan.

Izvor: B92, Jovana Jovanoviæ

Petak, 02.04.2021.

18:50

Branko Ružić za B92.net: Odziv studenata na vakcinaciju nije katastrofalno mali
screenshot/Prva

"Veliki broj je izrazio želju preko portala e-uprava da se vakciniše u svojim gradovima", napomenuo je Ružić.

On je kazao da je prošle sedmice Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja pokrenulo aktivnost koja tretira pitanje imunizacije studenata.

"Ovde u Beogradu, pored Studentske poliklinike, to je sprovedeno u domu na Karaburmi i u Studenjaku. U četiri dana je preko 1.000 studenata vakcinisano", kazao je Ružić.

Izneo je podatak da u Beogradu na studije ide 100.000 studenata, ali da je polovina onih koji nisu iz Beograda, te da su se mahom vakcinisali u svom mestu odakle dolaze.

"Koristim priliku da pozovem sve mlade ljude, akademce, da štiteći svoje zdravlje zaštite i zdravlje najstarijih i da na taj način pokažu odgovornosti", rekao je on.

Napomenuo je da je vakcinacija civilizacijska tekovina.

Srbija je po broju revakcinisanih građana na drugom mestu, posle Izraela, koji se sada potpuno otvara nakon što je broj revakcinisanih građana u toj zemlji premašio 60 odsto, rekla je danas epidemiolog i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević.

"Možemo da pokažemo da se to može desiti i kod nas, kao u Izraelu", istakla je ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, odgovarajući na pitanje novinara nakon sednice Kriznog štaba.

Ona je naglasila da je Izrael do pre neki dan imao slične brojeve zaraženih na dnevnom nivou, ali da je nakon 60 odsto revakcinisanog punoletnog stanovništva počeo naglo da opada broj obolelih, tako da sada imaju svega oko jedan odsto novozaraženih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: