Niš: Nakon porođaja preminula trudnica koja je bila na respiratoru, beba u stabilnom stanju VIDEO

Trudnica (34) iz Vranja koja je bila na respiratoru na intenzivnoj nezi u KC Niš preminula je nakon porođaja, rečeno je Tanjugu u toj zdravstvenoj ustanovi.

Izvor: Blic, Tanjug

Utorak, 28.07.2020.

12:13

Niš: Nakon porođaja preminula trudnica koja je bila na respiratoru, beba u stabilnom stanju VIDEO
Ilustracija: Getty Images/ Sascha Schuermann

Kako je rečeno, beba je preživela i u stabilnom je stanju.

Preminula žena se nakon dolaska u KC Niš nalazila na klinici za pulmologiju, a nakon toga je usled komplikacija prebačena na intenzivnu negu, gde je bila na respiratoru.

Načelnik Klinike za anesteziju i intenzivnu terapiju KC Niš Radmilo Janković rekao je da je u poslednja 24 sata došlo do progresivnog pogoršanja zdravstvenog stanja trudnice.

Kaže da je multidisciplinarni tim lekara odlučio da obavi porođaj carskim rezom, da je u više navrata rađena reanimacija, ali da je porodilja, nažalost, preminula.

Beba je rođena u 26. gestacijskoj nedelji.

Direktor Klinike za dečju hirurgiju i ortopediju Anđelka Slavković navela je da se dečak rodio sinoć oko 20 sati carskim rezom, da je težak 900 grama i da se nalazi na mehaničkoj ventilaciji.

Dete nije životno ugroženo.

Trudnica je u nišku bolnicu sa simptomima zaraze koronavirusom stigla 3. jula, a od 18. jula nalazila se na respiratoru.

Njoj je nekoliko puta rađen test na koronavirus, ali je svaki put bio negativan.

I dvadesetsedmogodišnja porodilja iz okoline Niša, koja je takođe bila na respiratoru u KC Niš, preminula je 21. jula, dan nakon što je, nedugo nakon carskog reza, preminula njena beba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: