Nova rezolucija za nezavisno Kosovo

Kongresmen Tom Lantoš, demokrata iz Kalifornije, podneo je Kongresu SAD novu rezoluciju za nezavisnost Kosova.

Izvor: B92, Beta

Četvrtak, 13.01.2005.

10:21

Default images

Lantošev prethodni pokušaj propao je u oktobru prošle godine zbog nedovoljne podrške. Tekst nove rezolucije još nije objavljen, a još nije poznato da li će i kada nova rezolucija biti razmatrana ili usvajana u nadležnim komitetima.

Prethodna rezolucija o nezavisnosti Kosova podneta je početkom 2003. i bila je u proceduri skoro dve godine. Razmatrana je u Komitetu za Međunarodne odnose Predstavničkog doma 7. oktobra 2004, ali je tada skinuta sa dnevnog reda jer kongresmeni Lantoš i Henri Hajd nisu tada dobili dovoljnu podršku svojih kolega. Predlogu rezolucije tada se usprotivio kongresmen Den Barton, predsednik srpskog kokusa u Kongresu, ali i drugi članovi Komiteta, koji su ukazivali na osetljivost tog pitanja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: