Ursula objavila zaduženja: Han otpao, komesar za proširenje iz susedstva Srbije

Novoimenovana predsednica EK Ursula fon der Lajen objavila je u Briselu zaduženja koja je dodelila svom timu od 27 komesara.

Izvor: B92

Utorak, 10.09.2019.

12:37

Ursula objavila zaduženja: Han otpao, komesar za proširenje iz susedstva Srbije
Ilustracija: EPA-EFE/ Stephanie Lecocq

Među njima je i nekadašnji mađarski ministar pravde Laslo Trošanji, koji će biti novi komesar za susedstvo i proširenje.

Fon der Lajenova je u podne prvi put izašla za govornicu EK i saopštila da želi da njena Komisija bude "fleksibilna, moderna i agilna, koja je posvećena Evropi, koja razume Evropu i sluša šta Evropljani žele".

Ona je poručila da će njen prioritet biti da ima komesare koji će posetiti svaku državu članicu u prvoj polovini mandata.

Novoimenovana predsednica EK se zahvalila i svom prethodniku Žan-Klodu Junkeru.

"Mnogo sam naučila od njega. Mnogo toga mu dugujem", kazala je Fon der Lajenova.

Pre nego što i zvanično budu postavljeni u sastav EK, 1. novembra, o listi budućih komesara i njihovim portfeljima raspravljaće i Evropski parlament.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: