Petak, 24.05.2019.

12:33

Delovi Izraela pod vatrenom stihijom: Tražena i pomoć VIDEO

Više hiljada ljudi evakuisano je iz svojih domova u Izraelu zbog požara koji je dodatno podstaknut toplotnim talasom i suvim uslovima u zemlji.

Izvor: Tanjug

Delovi Izraela pod vatrenom stihijom: Tražena i pomoć VIDEO
Tanjug/AP Photo/Ariel Schalit

Nije jasan uzrok požara, ali je prema navodima AP, vatra buknula nakon jevrejskog festivala Lag Ba'Omer, koji učesnici obeležavaju logorskim vatrama.

Navodi se da se oblaci dima uzdižu sa obronaka u srednjem i južnom delu zemlje. Zbog toplotnog talasa, temperature u nekim delovima zemlje kreću se i do 43 stepena.

Ambasador Evropske unije Emanuel Gafret je rekao da je Izrael zatražio međunarodnu pomoć kako bi se izborio s vatrom, i najavio da će pomoć stići danas sa Kipra i iz Italije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Komandant jurišne brigade priznao: Čeka nas haos

Ukrajinske trupe će se suočiti sa ozbiljnim poteškoćama ovog leta, zbog brzog napredovanja Oružanih snaga Ruske Federacije, napisao je zamenik komandanta 3. jurišne brigade ukrajinske vojske Maksim Žorin na svom Telegram kanalu.

8:34

21.5.2024.

1 d

Podeli: