"Situacija je kritična, dalje zavisi od stava SAD"

Nakon sastanka s Putinom u Vladivostoku, severnokorejski lider Kim Džong Un izjavio da će mir na Korejskom poluostrvu u potpunosti zavisiti od stava SAD.

Izvor: B92

Petak, 26.04.2019.

08:33

Foto: Tanjug/Korean Central News Agency/Korea News Service via AP

"Situacija na Korejskom poluostrvu i u regionu sada je dostigla kritičnu tačku sa koje bi mogla da se vrati u prvobitno stanje pošto su SAD zauzele negativan stav na nedavnom, drugom samitu i pregovorima izmedju Severne Koreje i SAD", citirala je KCNA Kimove reči.

Agencija je takođe prenela da su se Rusija i Severna Koreja dogovorile da preduzmu pozitivne mere u više oblasti kako bi unapredile saradnju, uključujući ekonomiju , trgovinu, nauku i tehnologiju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: