Požarevac: Ne može u vrtić ako dete nije vakcinisano

Požarevački Zavod za javno zdravlje naložio je predškolskoj ustnovi "Ljubica Vrebalov" zbog epidemije malih boginja na teritoriji grada nove mere.

Izvor: B92

Sreda, 28.02.2018.

21:06

Požarevac: Ne može u vrtić ako dete nije vakcinisano
Foto: Gettyimages

Na osnovu te mere nevakcinisana deca od 1. marta neće moći da idu u taj vrtić.

"Od 1. marta vrtići neće primiti decu koja nisu vakcinisana protiv morbila ukoliko njihovi roditelji ne donesu potvrdu o imunizaciji, odnosno potvrdu pedijatra da je dete zdravo i uredno vakcinisano, a za decu sa privremenom ili trajnom kontraindikacijom, neophodna je potvrda stručnog tima", naveo je Zavod.

Roditelji dece koja su u vrtiću, a nisu vakcinisana od malih boginja u skladu sa kalendarom vakcinacije, obavezni su da se jave izabranom pedijatru i u najkraćem roku donesu potvrdu o vakcinaciji i boravku u vrtiću.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: