LSV: Nađite sav opasan otpad

LSV pozvala ministra za zaštitu životne sredine da povede širu akciju u kojoj će biti hitno prona]ene sve lokacije na kojima se krije opasan otpad u Srbiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.02.2018.

14:37

LSV: Nađite sav opasan otpad

Ta stranka je podsetila da je ministar Goran Trivan nedavno i sam ocenio da se na teritoriji Srbije nalazi oko 100.000 tona opasnog otpada, pa je prema mišljenju Lige socijaldemokrata Vojvodine ono što je do sada prona]eno "otkriće ravno zrnu peska u pustinji".

Nedavno je u Novom Sadu prona]eno 1.500 tona opasnog otpada, zatim jama sa opasnim otpadom u blizini Sombora, kao i nekoliko lokacija u Obrenovcu.

Kako je navedeno, najavljeno otvaranje 180 radnih mesta u Ministarstvu zaštite životne sredine, trebalo bi da bude iskorišćeno za traženje ostalih lokacija i za preventivni rad i kontrolu privrede koja godišnje proizvede izmedju 150.000 i 200.000 tona opasnog otpada.

"Zapošljavanje 100 pripravnika kako bi ojačali inspekciju svakako jeste dobra vest. Pitanje je šta se planira na ostalih 80 radnih mesta u ministarstvu", zapitala je LSV.

U saopštenju se podseća da je pokrajinski sekretar za urbanizam i zaštitu životne sredine Vladimir Galić nedavno izjavio da taj sekretarijat na raspolaganju ima svega 12 inspektora od kojih su troje zaduženi za Novi Sad.

"Očekujemo da ministar Trivan saopšti kako će i koliko će od novih inspektora biti rasporedjeni van Beograda, u Vojvodini i širom zemlje", dodaje se u saopstenju koje je potpisala predsednica Stručnog saveta za zaštitu životne sredine LSV Nataša Lalić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: