Kancelarija za KiM: Hitno utvrditi ko je počinio napad

Kancelarija za KiM zatražila od nadležnih organa u pokrajini da hitno utvrde ko je počinilac posledjeg napada na Srbe u u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: B92

Petak, 17.11.2017.

10:13

Kancelarija za KiM: Hitno utvrditi ko je počinio napad

Bojan Staletović je sinoć povređen kada je na njega nasrnula grupa nasilnika, a indikativno je da je isti čovek i u aprilu ove godine napadnut u Bošnjačkoj Mahali u etnički motivisanom incidentu, saopštila je Kancelarija za KiM.

"Upozoravamo da incidenti ove vrste, osim nespokojstva Srba u Kosovskoj Mitrovici, mogu prouzrokovati nekontrolisanu eskalaciju međuetničkog nasilja, koja nije u interesu ni srpskih ni albanskih žitelja ovoga grada", navodi se u saopštenju.

Takođe se ukazuje da policija privođenjem počinilaca mora da pruži doprinos stvaranju bezbednog okruženja u Bošnjačkoj Mahali, gde su međuetnički incidenti nažalost sve učestaliji.

"Napad na Bojana Staletovića potvrđaje koliko su opravdana strahovanja i skepsa lokalnih organa vlasti u severnom delu Kosovske Mitrovice u vezi sa otvaranjem mosta preko Ibra i koliko je opasno insistirati na tome, a da se prethodno ne stvore adekvatni bezbednosni uslovi", ističe se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: