Sreda, 08.11.2017.

16:51

N1: Službenica opštine Voždovac snimala našu novinarku

Na otvaranju zdravstvene stanice u Prnjavoru ekipu televizije N1 pratila je i telefonom snimala žena koja je rekla da je službenica opštine Voždovac.

Izvor: Beta

N1: Službenica opštine Voždovac snimala našu novinarku
Foto: Screenshot

Iz N1 navode da se to dogodilo dok su novinarka i snimatelj radili anketu s građanima.

Na njihovo pitanje ko je ona i zašto ih snima, žena je odgovorila da je zaposlena u opštini i da ih "snima zato što želi da čuje izjave građana".

Na konstataciju novinarke N1 da to može i sama da ih pita, ženska osoba koja se nije predstavila je rekla: "Ne želim".

Žena je nastavila da snima i potom razgovarala s predsednikom opštine Voždovac Aleksandrom Savićem, navodi N1 uz snimak sa lica mesta.

Televizija je zvanično zatražila odgovor opštine Voždovac da li je N1 pod video-nadzorom te opštine, zbog čega ih zaposleni u toj opštini snimaju dok su na radnom zadatku i ko je osoba koja je ih je snimala.

Nezavisno udruženje novinara Srbije saopštilo je da novinari nisu samo mete fizičkih i verbalnih napada, kao i da je i “nadzor nad izveštavanjem” takođe pritisak.

Kako navode, današnji slučaj je "logičan nastavak učestalog etiketiranja i targetiranja" TV N1 kao "američke televizije".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: