Grad Beograd o Kalemegdanu: Nije doneta nikakva odluka

Iz Grada Beograda je stiglo reagovanje na izjavu gradske sekretarke za kulturu Ivone Jevtić o mogućem naplaćivanju ulaska na Kalemegdan.

Izvor: B92

Utorak, 19.09.2017.

18:01

Grad Beograd o Kalemegdanu: Nije doneta nikakva odluka
Thinkstock

Ona je za B92.net rekla da je to moguće, da bi to moglo da se dogodi u “narednom periodu“, odnosno verovatno za “narednih godinu ili dve“.

"Beogradska tvrđava i park Kalemegdan predstavljaju kompleks od izuzetnog značaja za Srbiju i Beograd i deo su našeg nacionalnog blaga, istorije i identiteta. Bilo kakve odluke u vezi sa tvrđavom nikako se neće donositi bez konsenzusa svih relevantnih institucija, kako na državnom tako i na gradskom nivou. Stoga je nešto što je bilo na razini razgovora i ideje u medijima preneto kao odluka. To je nedopustivo. Naprosto je bilo reči o tome da je u svetu to česta praksa, ali odluka o tome neće zavisiti od preduzeća koje se o tvrđavi stara niti od bilo čijih afiniteta. Tvrđava kao zaštitni znak Beograda, ono po čemu smo u evropskim i svetskim razmerama poznati, ostaje deo gradske baštine na dobrobit svih građana i posetilaca našeg glavnog grada”, navode iz Grada Beograda.

Šta je Jevtićeva prethodno rekla za B92.net pročitajte na ovom LINKU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: