Zakazana posebna sednica, Nikolić predaje dužnost u 13.10

Svečana primopredaja dužnosti između odlazećeg predsednika Tomislava Nikolića i izabranog Aleksandra Vučića biće obavljena sutra u 13.10 časova.

Izvor: B92

Utorak, 30.05.2017.

13:28

Zakazana posebna sednica, Nikolić predaje dužnost u 13.10
Foto: Tanjug, arhiva

Primopredaja dužnosti biće obavljena u svečanoj sali Zgrade predsednika Republike, saopštila je Pres-služba predsednika.

Nikolić će dužnost predsednika predati Vučiću, nakon što on položi zakletvu u Narodnoj skupštini.

Nakon ceremonije stupanja Vučića na dužnost predsednika, Nikolić će ga dočekati ispred glavnog ulaza Zgrade predsednika Republike.

Predsednica Narodne skupštine Maja Gojković sazvala je za sutra u 11 časova posebnu sednicu na kojoj će predsednik Srbije Aleksandar Vučić položiti zakletvu.

Vučić će položiti zakletvu na sedmoj posebnoj sednici Narodne skupštine, navedeno je u saopštenju.

Premijer Srbije i lider Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić izabran je za predsednika Srbije na izborima održanim 3. aprila.

Više organizacija i pokreta najavilo je za sutra proteste povodom stupanja Vučića na dužnost.

Organizacija "Protiv diktature" je najavila da će 31. maja u 10 časova organizovati mirne proteste povodom stupanja dosadašnjeg premijera Srbije Aleksandra Vučića na dužnost predsednika.

Pokret slobodnih građana pozvao je građanke i građane da se okupe u sredu u 18 sati na Trgu republike u Beogradu i kažu "ne" uvođenju diktature i otimanju države, dok je pokret "Sedam zahteva" najavio okupljanje za sutra u podne ispred Doma Narodne skupštine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: