Svet 10

02.05.2024.

7:00

Odluka je doneta: Zelenski je potpisao

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski potpisao je ukaz o smeni Ilje Vitjuka sa mesta šefa Odeljenja za kontraobaveštajnu zaštitu državnih interesa u oblasti informacione bezbednosti Službe bezbednosti Ukrajine (SBU).

Izvor: Tanjug

Odluka je doneta: Zelenski je potpisao
EPA-EFE/TOLGA BOZOGLU

Podeli:

Dekret o tome objavljen je na sajtu ukrajinskog predsednika, prenosi Interfaks Ukrajina.

U odluci nisu navedeni razlozi za smenu Vitjuka, ali Ukrajinska pravda navodi da su početkom aprila novinari istraživači portala Slidstvo.info otkrili da je Vitjukova supruga u decembru 2023. godine kupila luksuzni stan od skoro 200 kvadratnih metara.

Nakon toga je SBU saopštila da je Vitjuk suspendovan dok se proveravaju okolnosti slučaja i poslat na prvu liniju fronta.

Nacionalna agencija za sprečavanje korupcije počela je potom provere "kako bi utvrdila korespondenciju životnog standarda Vitjuka I.A. sa imovinom koju on i članovi njegove porodice imaju i prihodima koje su ostvarili", navodi Ukrajinska pravda.
 

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Podeli: