Svet 0

01.05.2024.

23:55

Zelenski nastavlja "čistku"? Ukrajinski mediji: Umerov se povlači

Ministar odbrane Ukrajine Rustem Umerov će možda podneti ostavku na tu funkciju, prenosi ukrajinski portal "Cenzor.NET", pozivajući se na neimenovane izvore.

Izvor: rt.rs

Zelenski nastavlja "čistku"? Ukrajinski mediji: Umerov se povlači
Profimedia

Podeli:

"Razlog za povlačenje je postepena čistka, koju sprovodi šef predsedničkog kabineta Andrij Jermak, svih zvaničnika koji imaju direktan, neposredan kontakt sa Zelenskim, bez potrebe da prethodno kontaktiraju sa Jermakom", navodi ukrajinski list.

Umerov će zbog toga najverovatnije biti ministar infrastrukture, ali za sada nije poznato ko bi mogao da ga nasledi na čelu Ministarstva odbrane. Kako navodi "Cenzor.NET", to bi trebalo da bude čovek iz redova vojske, s propagandnim sposobnostima.

Takođe, navodi se da Jermak nastoji i da diskredituje šefa Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) Vasilija Maljuka u očima ukrajinskog predsednika.

Podsećanja radi, Umerov je na mesto ministra odbrane Ukrajine došao u septembru 2023. godine, kada je zamenio Alekseja Reznikova kog su mnoge organizacije i mediji kritikovali zbog korupcije rasprostranjene u vojsci.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Kina besna: "Tražite rat – dobićete ga"

Ministarstvo trgovine Kine objavilo je danas da se oštro protivi povećanju carina na kinesku robu u Sjedinjenim Američkim Državama i najavilo da će preduzeti odlučne mere da odbrani svoja prava i interese.

17:18

14.5.2024.

1 d

Podeli: