Zločinu u Bariču prethodile pretnje i svađe zbog imovine

Ubistvima u selu Barič kod Golupca prethodile su pretnje i sukob članova porodice zbog imovine, javlja reporterka televizije Prva s mesta zločina.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.04.2017.

14:58

Zločinu u Bariču prethodile pretnje i svađe zbog imovine
Foto: B92

Austrijski penzioner Božidar. D. (77) ubio je u ranim jutarnjim časovima suprugu, sina i šuraka, ranio snahu, a zatim počinio samoubistvo.

Komšije i rođaci navode da imovinski problemi u porodici traju veoma dugo, da je Božidar D. i ranije pretio, ali da niko nije mislio da će stvarno uraditi to što je uradio.

Takođe, ističu i da nisu mogli da prijave policiji, jer "ništa konkretno nije učinjeno".

Meštani su za Prvu rekli i da je reč o porodici koja je "dobrostojeća", da su Božidar i njegova supruga radili u Austriji i imali njihove penzije, kao i da im ništa nije nedostajalo. Kako se navodi, u porodici u kojoj se zločin dogodio dugo se vodila imovinska rasprava. Imali su dve velike kuće, a Božidar je od supruge tražio da prepiše deo imanja.

Prema nezvaničnim informacijama, on je hteo da se razvede i želeo je da sva imovina bude na njegovo ime.

Zločin se dogodio oko pola osam ujutru, kada su đaci kretali u školu. Sve se dogodilo na ulici, meštani navode da je Božidar svesno išao i ubijao one koje je namerio. Nije ranjen niko od prolaznika.
Foto: Prva
Prvo je ubio šuraka, pa sina, a zatim je ranio snahu, koja je uspela da pobegne kod komšije. Ona je prebačena u bolnicu u Požarevcu i kako se navodi, ne smeju još da joj kažu šta se dogodilo.

Božidar je potom ubio svoju suprugu, da bi potom u porti crke izvršio samoubistvo.

Repoterka Prve razgovarala je sa sveštenikom, koji kaže da nije mogao ni da nasluti da je to moglo da se dogodi, kao i da u tom trenutku nije bio u crkvi.

Meštani ističu da je reč o porodici koja je imala gotovo sve.

Barič se nalazi na pola sata od Golupca, ima oko 200 kuća. Svi meštani se i te kako poznaju, većina je u nekom rodbinskom odnosu.

Reporterka Prve s mesta zbivanja kaže da iz svake druge kuće u ovom selu neko radi u inostranstvu.

Pre desetak godina u selu Barič kod Golupca unuk je zaklao babu, izdržao kaznu zatvora, vratio se u selo, gde je izvršio samoubistvo.

U julu prošle godine u Žitištu je ubijeno pet osoba, a u Srbiji su se i prethodnih godina događala višestruka ubistva, pre svega zbog narušenih porodičnih odnosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: