Reprezentativac trči od Pančeva do S: Palanke za dečaka

Reprezentativac u ultramaratonu Željko Zeljković trčaće 80km od Pančeva do Smederevske Palanke kako bi prikupio novac za lečenje dečaka Vladimira Đorđevića.

Izvor: B92, 013info.rs

Četvrtak, 19.01.2017.

13:26

Reprezentativac trči od Pančeva do S: Palanke za dečaka
Foto: Screenshot

Dečak iz Pančeva boluje od ciste na mozgu, a za dalje lečenje su mu neophodna dodatna sredstva.

Svi ljudi dobre volje moći će da kupe kilometre i na taj način doniraju novac.

"Uvek sam voleo humanitarno da radim. Hoću da dam svoje srce, telo i noge za malog Vladu. To će biti najlepši kilometri u mom životu", rekao je Željko Zeljković, prenosi 013info.rs.

Željko će započeti ovaj "ultramaraton" 15. februara i on će trajati jedan dan. Njemu će se u toku trke pridružiti prijatelji, trkači, a na samom kraju će biti organizovan doček za ultramaratonca gde će ga čekati i mali Vlada.

Svi oni koji žele da podrže incijativu ovog reprezentativca moći će da unapred otkupe kilometre koje će preći, a to će jednostavno moći da urade tako što će izvršiti uplatu od 1.000 dinara pa naviše, na žiro račun za pomoć Vladi.

Uplate se mogu izvršiti na račun Siniše Đorđevića broj 340-32110017-94 „Erste banke”, sa naznakom „(redni broj) kilometar”.

Adresa: Kej Radoja Dakića 3/15, 26000 Pančevo.

Za uplate iz inostranstva aktivan je devizni račun broj: iban: RS35340764316401299932 kod je GIBARS22. Kontakt: djordjevicsinisa86@gmail.com.

Za operaciju u Turskoj Đorđevićima je potrebno 27.000 evra. Pošto je u petočlanoj porodici samo otac zaposlen, do sad su organizovane brojne humanitarne akcije prikupljanja novca za Vladino lečenje, ali je novac iskorišćen za prethodne operacije i kontrole u Turskoj i Rusiji.

Borba za Vladino ozdravljenje traje duže od tri godine.

Kada je imao šest godina, dijagnostikovana mu je epilepsija, nakon čega su utvrđeni problemi i urađene operacije tumora na jednom bubregu i na srcu, a za zahvat na mozgu, koji je koštao 40.000 evra i koji je trebalo uraditi u Rusiji, još uvek nema dovoljno novca.

Od septembra ove godine ukinuta im je i tuđa nega i pomoć, što je njihovu situaciju dodatno otežalo. Porodici Đorđević je samo za lekove malog Vlade, potrebno 500 evra mesečno.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: