Ponedeljak, 20.06.2016.

21:43

"Vozila ostala u vodi, sa krova smo skinuli dvojicu..."

Jako nevreme praćeno pljuskom s gradom uzrokovalo je izlivanje vode iz kanalizacija i pad drveća, rečeno je u Upravi za vanredne situacije u Beogradu.

Izvor: Beta

Foto: Tanjug

Načelnik Uprave Rade Milošević rekao je agenciji Beta da se najviše vode izlilo u opštinama Palilula, delovima Zemunske opštine i avalskim naseljima, gde je padalo i drveće što je omelo saobraćaj.

"Na delu Autokomande, jedno vozilo je ostalo zaglavljeno u vodi. Mi smo sa krova automobila skinuli dva sugrađanina, a jednog izvukli iz kola", rekao je Milošević.

Na četiri-pet mesta u Beogradu nevreme je oborilo drveće koje nikoga nije ugrozilo, i koje je "Gradsko zelenilo" brzo uklonilo.

"Poziv smo primili i od građanina koji žive kod Hipodroma, jer im je voda preplavila dvorište. Oni su nas zvali jer je pretilo da voda uđe u kuću, ali do toga na sreću nije došlo", rekao je Milošević.

Prema njegovim rečima, prekida u snabdevanju električnom energijom nije bilo, a nije bilo ni požara izazvanih nepogodom.

U taksi udruženjima, agenciji Beta rekli su da je nekoliko lokacija u gradu poplavljeno, kao i da je na mostu "Gazela" došlo do sudara koji usporava saobraćaj.

Jako nevreme praćeno gradom pogodilo je Beograd, ali deluje da je grad najviše štete napravio u Pančevu gde su padale ledenice veličine pesnice.

Iz „Beogradskog taksija“ za B92.net kažu da je Autokomanda „standardno baš pod vodom“, kao i da je voda na auto-putu kod skretanja za Dušanovac „gotovo pola metra“.

Osim toga, proglašen je meteo-alarm na severu zemlje i u prestonici - za Beograd, Srem i Bačku važi narandžasti, dok je u Banatu proglašen crveni. U naredna 24 sata mogući su nagli porasti vodostaja i na području Beograda.

AMSS upozorio je vozače, da u slučaju jakog pljuska ili nevremena praćenog gradom, zaustave vozilo na prvom parkingu ili na bezbednom mestu pored puta.

U Srbiji će sutra biti promenljivo oblačno, sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče ponegde s kratkotrajnim lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U Beogradu će biti promenljivo oblačno ,sa sunčanim intervalima, posle podne i uveče u pojedinim delovima grada kratkotrajni lokalni pljuskovi s grmljavinom. Vetar slab, promenljiv. Jutarnja temperatura oko 18, a najviša dnevna oko 27 stepeni.

Snažna oluja uz jak vetar i grmljavinu pogodila je u Beograd i u nedelju uveče zbog čega je u gradu nastao haos. Na pojedinim mestima nisu radili ni semafori ni rasveta. Nakon trećeg pljuska, na ulicama je mnogo vode, a prava reka je tekla niz Dimitrija Tucovića do Bulevara despota Stefana”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: