Petak, 20.11.2015.

20:20

Objavljen snimak spasavanja talaca u Maliju

Talačka kriza u Bamaku je okončana, a u napadu naoružanih islamista stradalo je 29 ljudi, uključujući i dva napadača. Objavljen je snimak akcije spasavanja.

Izvor: B92

Default images
Foto: Tanjug

Video-snimak prikazuje akciju spasavanja na desetine talaca koji su bili zarobljeni u hotelu "Radison blu" u Bamaku kada su naoružani islamisti upali u hotel, pucali i uzvikivali na arapskom "Bog je veliki".

Prema navodima medija, napadači su držali oko 170 talaca, a pripadnici specijalnih snaga Malija upali su u hotel i oslobodili, kako se pretpostavlja, većinu talaca. Neki od njih su ranjeni.

Dvojica napadača su ubijena, a preživeli islamisti su još u hotelu i suprotstavljaju se policijskim snagama.

Prema podacima UN, 27 civila je stradalo u današnjem napadu u hotelu.

Ekstremistička grupa, koja se pre dve godine odvojila od severnoafričkog ogranka Al Kaide, preuzela je odgovornost za napad na hotel u Maliju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: