Vučić: Dobri odnosi sa Izraelom

Premijer Aleksandar Vučić rekao je da Srbija i Izrael imaju dobre bilateralne odnose i da očekuje veoma značajne rezultate i na političkom i na ekonomskom nivou

Izvor: B92

Nedelja, 30.11.2014.

16:58

Default images

"Mi imamo relativno nisku robnu razmenu sa Izraelom i želimo da bude značajno veća", rekao je Vučić novinarima u Jerusalimu, uoči razgovora sa najvišim izraelskim zvaničnicima.

Govoreći o političkom aspektu dvodnevne posete, srpski premijer je rekao da će zamoliti Izrael za podršku u Sjedinjenim Državama i u drugim zemljama gde ta zemlja, kako je naveo, ima veliki uticaj i veliki značaj.

Premijer Srbije je naglasio da očekuje da rezultati posete i na političkom i na ekonomskom nivou budu veoma značajni

"Razgovaraćemo o našim bilteralnim političkom odnosima, koji su dobri i na dobrom nivou", rekao je premijer.

Kad je reč o ekonomiji, Vučić je napomenuo da Srbija "nema master plan za poljoprivredu i mnogo toga možemo da naučimo od Izraelaca".

"Sa njima razgovaramo o njihovim ulaganjima u poljoprivredu, u real estejt (nekretnine) jer je nama potreban taj skok ekonomije, posebno u uslovima, doduše minimalnog, ali i daljeg smanjenja agregatne tražnje", rekao je Vučić i dodao da očekuje da rezultati i na političkom i na ekonomskom nivou budu veoma značajni.

Vučić je naveo da je ovo jedinstven slučaj da se ovoliko vremena posveti nekom iz Srbije i da se razgovara sa najznačajnijim ljudima Izraela i premijerom, predsednikom, ministrom spoljnih poslova i bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom, koga je nazvao "ikonom Izraela".

"To je velika stvar i veliko priznanje za našu Srbiju, velika stvar za našu zemlju, tako da ću dati sve od sebe da Srbija bude dobro predstavljena i u Jerusalimu i u Tel Avivu", naglasio je premijer Srbije.

Vučić će dvodnevnu posetu Izraelu započeti obilaskom Memorijalnog kompleksa Jad Vašem u Jerusalimu i susretom sa izraelskim premijerom Benjaminom Netanijahuom, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijma.

Srpski premijer sastaće se i sa predsednikom Izraela Reuvenom Rivlinom, nakon čega će prisustvovati ceremoniji sadnje drveta u Vrtu nacija.

Drugog dana posete predsednik srpske vlade razgovaraće sa ministrom spoljnih poslova Avigdorom Libermanom, a potom i sa bivšim predsednikom Izraela Šimonom Peresom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

133 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: