Stižu posmrtni ostaci 4 vojnika JNA

Komisija za nestala lica Vlade Srbije preuzeće danas posmrtne ostatke četiri nestale osobe, pripadnika nekadašnje JNA, koji su ekshumirani u Hrvatskoj.

Izvor: B92

Petak, 31.10.2014.

11:35

Default images

Komisija za nestala lica Vlade Srbije preuzeće danas od Uprave za zatočene i nestale Ministarstva branitelja Hrvatske posmrtne ostatke četiri lica s liste traženja, pripadnika bivše JNA, koji su nastradali tokom oružanih sukoba na prostoru bivše SFRJ 1991.

Kako se navodi u saopštenju Komisije, posmrtni ostaci dva lica su ekshumirani iz masovne grobnice u Mašićkoj Šagovini kod Okučana, u periodu od 15. do 17. oktobra 2013. godine.

Jedno telo ekshumirano je na Novom groblju u Vukovaru u periodu od 27. aprila do 3. jula 1998. godine i jedno tele na mesnom groblju u mestu Turanj kod Karlovca, 12. juna 2012. godine.

Identitet svih posmrtnih ostataka utvrđen je metodom analize DNK, a konačna identifikacija posmrtnih ostataka tih lica obaviće se na Institutu za sudsku medicinu Vojno-medicinske akademije u Beogradu, u toku sledeće nedelje uz prisustvo članova porodica.

Komisija će preuzeti posmrtne ostatke na graničnom prelazu Batrovci - Bajakovo, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: