Utorak, 05.03.2013.

22:03

MK: Novi protest Albanaca u petak

Na društvenoj mreži Fejsbuk se pojavio poziv za nove proteste Albanaca u Skoplju u petak u podne, nakon molitve u Jahja pašinoj dzamiji.

Izvor: Tanjug

Default images

Prema najavama sa ove društvene mreže, pozvani su svi Albanci da u petak nakon molitve u dzamiji dođu pred zgradu Vlade i protestuju. Protest se ponovo organizuje, kako je objašnjeno, zbog prebijanja mladih Albanaca tokom protesta Makedonaca, održanog u prošli petak.

Organizatori protesta najavljenog za petak, 8. mart, napomenuli su da je ruta ista kao i ona tokom subotnjih demonstracija Albanaca - od dzamije do Vlade. Protest još nije prijavljen MUP-u.

"Budno pratimo sve informacije i najave, ali do sada nemamo zvaničnu prijavu da će neko organizovati proteste", kažu iz MUP-a.

U Skoplju su prvo protestovali Makedonci u prošli petak, nezadovoljni imenovanjem bivšeg komandanta ONA, Talata Džaferija, za ministra odbrane, kada je došlo do sukoba mladića makedonske i albanske nacionalnosti. Prema saopštenju MUP-a, bilo je povređeno najmanje sedam građana i 11 policajaca, a desetak mladića je privedeno u policiju.

Albanci su već narednog dana na to odgovorili demonstracijama, što je završeno nasiljem ispred zgrade Vlade, kada je povređeno 13 policajaca i isto toliko građana, osam je bilo privedeno, a zapaljen je autobus gradskog saobraćajnog preduzeća i havarisano više policijskih i privatnih vozila.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Nemačka na udaru Rusije: "Uzimamo svoje"

Ruski sud naredio je da imovina, računi, nekretnine i akcije Dojče banke i Komercbanke budu zaplenjene u Rusiji, kao deo tužbe protiv nemačkih banaka, navodi se u sudskim dokumentima.

13:07

19.5.2024.

1 d

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

1 d

Svet

Rusi prešli severnu granicu: Harkov pada?

Ofanziva ruskih snaga na harkovskom pravcu pokazala se toliko brzom i snažnom da im oskudne odbrambene strukture Ukrajine nisu postale prepreka, a osiromašeni redovi ukrajinskih oružanih snaga nisu bili spremni da brane svoje položaje, piše Njujork tajms.

8:12

19.5.2024.

1 d

Podeli: