Nikolić: Deset medalja "enough"

Predsednik Tomislav Nikolić kaže za B92 da je ceremonija otvaranja Olimpijskih igara malo dugo trajala, a da će deset medalja za Srbiju biti enough (dovoljno).

Izvor: B92, Tanjug

Subota, 28.07.2012.

23:59

Default images

On kaže da nikada nije dozvoljavao sebi da se previše ponese kada Srbija pobedi, ili padne kada izgubi.

Na ceremoniji otvaranja Olimpijskih igara sedeo je sa suprugom Dragicom i ruskim premijerom Dmitrijem Medvedevom.

"Pošto smo bili rasporedjeni po abecednom redu, nisam puno mogao da biram. Bio je predsednik ruske vlade, gospodin Medvedev, predstavnici Saudijske Arabije i Singapura”, rekao je Nikolić.

Nikolić je rekao i da je ceremonija bila fenomenalna.

"Kinezi su postavili visoke standarde, očigledno je da će drugi organizatori dati svoj lični pečat. I ovde se video britanski pečat na ovom otvaranju. Sve je funkcionisalo skoro u sekund, uz mnogo volontera koji su znali svoj posao, muzika je bila fenomenalna, saradnja muzike i pirotehničkih sredstava je bila fantastična. Po mom mišljenju samo je malo dugo trajalo", kaže Nikolić.

Kada se sastao sa engleskom kraljicom, Nikolić joj je doneo knjigu.

"Svima poklanjam knjige o Srbiji. A kraljica je reagovala kurtoazno, kao što dolikuje britanskoj kraljici. Sreo sam mnogo predsednika država i vlada što je bila prilika da razgovaramo o ozbiljnim stvarima, ali imao sam čast da mi čestitaju na tome što je srpska zastava na kolima ušla u Bakingemsku palatu prvi put od kad postoji naša država", kaže Nikolić.

Nikolić je rekao za B92 da će drugog dana da gleda strelce, vaterpolo, rukomet, i da će obići Olimpijsko selo, i dodao da će 10 medalja za Srbiju biti "enough".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

118 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: