Moguć sporazum o slobodi kretanja

Kosovski ministar unutrašnjih poslova Bajram Redžepi potvrdio je da će sporazum između Beograda i Prištine o slobodi kretanja možda biti potpisan ove sedmice.

Izvor: B92

Ponedeljak, 23.05.2011.

15:04

Default images

On je istakao da je, ukoliko se stavovi u potpunosti približe, moguće da sporazum bude potpisan pre dolaska Ketrin Ešton.

Kosovski ministar je objasnio da se sporazum odnosi na upotrebu ličnih i putnih dokumenata i da je u njemu naznačeno ko sa kakvim dokumentima može da se kreće i sa kakvim ličnim kartama, vozačkim dozvolama i registarskim tablicama.

"Mislim da su se obe strane usaglasile po tom pitanju", rekao je Redžepi.

Prema izvorima prištinskog "Ekspresa", sporazum o slobodi kretanja predviđa da će građani Kosova na teritoriju Srbije moći da ulaze sa dokumentima Republike Kosovo, ali Redžepi ove navode prištinske štampe nije mogao da potvrdi.

Prema najavama, Eštonova će u četvrtak u Beogradu razgovarati s predsednikom Srbije Borisom Tadićem, dok će se u petak u Prištini sastati s kosovskim premijerom Hašimom Tačijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: