"Kazniti veličanje genocida"

Inicijativa mladih za ljudska prava poziva tužilaštvo da pokrene postupak protiv osoba koje su izlepile Beograd porukama kojima se slavi genocid u Srebrenici.

Izvor: B92

Nedelja, 11.07.2010.

13:03

Default images

Inicijativa poziva nadležne institucije da primene zakonska ovlašćenja i sprovedu do kraja postupak za zabranu rada organizacije SNP 1389 i sličnih organizacija.

Predstavnici organizacije SNP 1389 oblepili su beogradsku Knez Mihailovu ulicu i Zeleni venac plakatima sa natpisom "Srećan vam 11. jul, dan oslobođenja srpskog grada Srebrenice“.

Preko svoje "Fejsbuk“ stranice SNP 1389. i organizacija "Naši“ uputili su poziv na uličnu akciju obeležavanja ovog datuma.

Aktivisti Inicijative svedoci su da je policija u toku noći fotografisala mesta na kojima su izlepljeni plakati.

Ovaj akt predstavlja otvoreno veličanje zločina i izrugavanje bolu žrtava srebreničkog genocida na njegovu petnestogodisnjicu.

Država je dužna da odlučnom reakcijom jasno pokaže da se ovakvi istupi pojedinaca i formalnih i neformalnih grupa u budućnosti neće tolerisati, kao i da korišćenjem svojih zakonskih ovlašćenja osujeti dalje stvaranje atmosfere u kome je, ne samo dozvoljena, već i pohvalna heroizacija ratnih zločinaca, legitimisanje genocida i ignorisanje patnje žrtava.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: