Podrška Brisela Gruziji

EU podržava integritet Gruzije u međunarodno priznatim granicama, rekao u Tbilisiju ministar spoljnih poslova Švedske, predsedavajuće EU, Karl Bilt.

Izvor: B92

Nedelja, 19.07.2009.

00:31

Default images

"EU prati politički proces u Gruziji i spremna je da nastavi da pruža pomoć u sprovođenju demokratskih reformi u zemlji", istakao je ministar Bilt. Bilt predvodi ministarsku trojku EU koja boravi u trodnevnoj poseti Gruziji.

Trojka EU se sastala sa liderima opozicije sa kojima je razgovarala o tome šta vlasti i opozicija mogu da učine da bi kriza u zemlji bila prevaziđena.

U međuvremenu, gruzijski predsednik Mihail Sakašvili je ustvrdio da "u zemlji nema političke krize", ističući da ga "podržava većina populacije" i da "nema nameru da podnese ostavku pre isteka mandata 2013. godine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: