Belorusija počela vojnu vežbu u saradnji sa Rusijom

Vazdušne snage Belorusije započele su danas vojnu vežbu, koja će se odvijati u saradnji sa Rusijom, prenosi Radio slobodna Evropa.

Izvor: B92

Utorak, 09.08.2022.

14:04

Belorusija počela vojnu vežbu u saradnji sa Rusijom
EPA-EFE/TATYANA ZENKOVICH

Belorusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da vežba uključuje upotrebu bojeve municije i da će biti realizovana u dve faze. Prva će biti u Belorusiji, a druga u ruskoj vojnoj bazi Ašuluk, blizu granice sa Kazahstanom.

Vežbe u ruskoj bazi trajaće od 22. do 25. avgusta. Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko otvoreno je podršao rusku vojnu operaciju u Ukrajini.

Iako beloruska vojska ne učestvuje u ratu, Belorusija je dozvolila ruskim trupama da sa njene teritorije vrše napade na Ukrajinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: