"Cvećem protiv zla" u Vrbasu

U vojvođanskom gradu Vrbasu organizovana još jedna akcija protiv lika i dela haškog optuženika Vojislava Šešelja.

Izvor: B92

Utorak, 02.05.2006.

14:46

Default images

Posle akcije građana - gađanje jajima bilborda s likom haškog optuženika i lidera Srpske radikalne stranke Vojislava Šešelja u Vrbasu, Demokratska stranka u tom gradu organizovala je akciju "Cvećem protiv zla". Tokom akcije atmosfera je bila napeta jer su se oko bilborda okupili i pripadnici SRS-a.

Cilj akcije demokrata u Vrbasu bio je da se na Trgu u centru grada, gde je postavljen bilbord sa likom Vojislava Šešelja, pokaže lice ovog haškog optuženika u pravom svetlu, objasnio je za B92 Mićo Jovović, zamenik šefa odborničke grupe DS-a u toj opštini.

"Na suprotnoj strani Trga napravili smo jedan mali performans u kome smo postavili pravo lice Vojislava Šešelja sa šubarom, kokardama, automatima, pištoljima iz onih njegovih slavnih vremena, pa neka se takav junak i pamti u ovom gradu. Tu smo postavili i cveće. Skupljali smo i peticiju da se ukloni slika sa bilborda ispred zgrade skupštine opštine u Vrbasu, ali spremilo se pedesetak radikala da naprave eksces i izazovu sukobe", rekao je Jovović.

Incidenata na sreću nije bilo. Marija Perković, koja je već pozivana u SUP na razgovor zbog organizovanja akcije gađanja bilborda jajima, kaže da je u centru Vrbasa danas bilo veoma napeto, a događaj su obezbeđivala samo dva policajca: "Može se reći da je bila u atmosferi baš visoka tenzija, jer se nije znalo šta će se desiti, s obzirom da je tridesetak simpatizera i članova SRS-a bilo vrlo agresivno nastrojeno. Međutim, čelnici gradskog DS-a odlučili su da ipak polože cveće kako su i želeli, simbolično time sahranjujući politiku fašizma i politiku devedesetih koja nas je odvela u rat. Pratili su ih povici radikala – ustaše, ustaše i lopovi, lopovi."

Osim što je reč o veličanju čoveka optuženog za ratne zločine, Jovović kaže da očekuje i ekonomske posledice po grad: "Opština Vrbas prima mnogo sredstava od norveških vlasti, pa iz Češke republike imamo jedan projekat koji se primenjuje na Velikom bačkom kanalu koji je ovde zagađen i izgleda kao otvorena septička jama. Norveška je u prvom navratu izdvojila preko milion i po evra, a postoji obećanje i za milion i 200 hiljada evra za dalje rešavanje tog problema. Ne znam do koje mere su radikali u gradu svesni da oni time mogu da dovedu do toga da grad Vrbas i građani izgube podršku među evropskim zemljama u vidu ovih sredstava."

Na vlasti u Vrbasu je Srpska radikalna stranka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Zelenski na poternici

Na sajtu Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije pojavilo se obaveštenje da je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski na poternici, prenose RIA Novosti.

14:35

4.5.2024.

1 d

Podeli: